В пам'ять про Чорнобильську катастрофу

В пам'ять про Чорнобильську катастрофу

20.04.2018року викладачами Миронович І.П. та Васьковською О.М. було організовано тематичну екскурсію до музею «Чорнобиль» зі студентами груп:309-ПЕА та 310-ПЕА.

Студентів в музейну експозицію вела символічна Чорнобильська дорога. На ній лежить вирвана з корінням яблуня — біблійне дерево життя. Соковиті червоні плоди — символ добробуту і радості — котяться по дорозі назустріч молоді. Це нагадування про те, що життя на теренах українського Полісся закінчилося в ту мить, коли нова доба 26 квітня 1986 року тільки почала свій відлік — о 1 годині 23 хвилини 48 секунд. Уздовж дороги студенти бачили вказівники з назвами 76 міст і сіл України, знищених радіацією. Вона ж, ця дорога, привела до діючої діорами: Чорнобильська АЕС до, підчас і після вибуху станції.

Унікальні експонати музею, серед яких і реліквії із зони відчуження (старовинні ікони, предмети народного мистецтва, місцевих ремесел, побуту мешканців Українського Полісся), та особисті речі ліквідаторів — змусили студентську молодь задуматися про найхворобливіші проблеми сьогодення, серед яких екологічні, соціальні, духовні збитки, завдані катастрофою.