Еразмус +: можливості і перспективи міжнародної співпраці

Еразмус +: можливості і перспективи міжнародної співпраці

 

11 листопада 2019 року заступник директора з наукової роботи та гуманітарного розвитку Коледжу інженерії та управління НАУ, Литовченко І.В., взяла участь у спільному заході Національного Еразмус+ офісу в Україні та НАПН України за підтримки Міністерства освіти і науки України, що був присвячений презентації наявних і перспективних можливостей для закладів фахової передвищої освіти щодо участі у Програмі ЄС Еразмус+.

Еразмус+ - це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Разом з понад 150 країнами світу, Україна є однією з країн-партнерів Програми Еразмус+. Бюджет програми на 2014-2020 роки складає 14,7 млрд. євро.

Про особливості і перспективи Еразмус+ в Україні під час заходу учасникам розповіли: перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України  - Володимир Луговий, Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих - Олег Шаров, представники Еразмус+ в Україні, а також Інституту професійно-технічної освіти НАПН України та ін. Під час проведення заходу учасники дізналися про можливості міжнародної співпраці для українських організацій, а саме: архітектуру програми – основні напрямки (мобільність, проекти співпраці, підтримка реформ, Жан Моне, спорт), відкриті можливості Програми Еразмус+ для України, особливості молодіжної мобільності для організацій тощо.  Важливим питанням, що обговорювалося серед представників організацій, було питання можливостей і перспектив академічної мобільності, пошуку партнерів та конкурсів 2020.