Екскурсія до Верховного Суду України

Екскурсія до Верховного Суду України
 
25 лютого 2020 року студенти групи 413-П разом з викладачем Титок І.В. відвідали з екскурсією Верховний Суд України – найвищий суд у системі судоустрою України.
Екскурсія проходила у приміщенні Кловського палацу – унікальної пам’ятки архітектури, що вражає своєю неповторністю та самобутністю. За час існування у  цій унікальній пам'ятці архітектури працювали різні установи. Спершу — друкарня Києво-Печерської лаври, потім — військовий шпиталь, протягом 1811-1856 років — Перша чоловіча гімназія, з 1856 і до 1917 року — жіноче духовне училище.
Впродовж екскурсії студенти відвідали залу засідань Пленуму Верховного Суду України, конференц-залу, залу судових засідань, в якій приймаються рішення цивільною, господарською та адміністративною палатами Верховного Суду.
Не менш цікавим видалося учасникам екскурсії ознайомлення з експозицією Музею Верховного Суду України, у складі якої – історичні документи, матеріали, фактичні свідчення про шляхи розвитку судоустрою і судочинства в Україні, пам’ятні подарунки, що репрезентують відносини ВСУ з іноземними державами.
Студенти залишилися задоволеними та приємно здивованими теплим прийомом і пізнавальною розповіддю про роботу Верховного Суду України. Сподіваємося, що подібні заходи сприятимуть формуванню високопрофесійних фахівців в галузі юриспруденції та допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури студентської молоді.