Бакалаври КІтУ НАУ долучаються до заходів з питань академічної доброчесності

 

Бакалаври КІтУ НАУ долучаються до заходів з питань академічної доброчесності

 

12 жовтня 2021 року студенти коледжу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» разом з головою циклової комісії «Інженерія програмного забезпечення» – Наталією Рябчук долучилися до участі  в онлайн заході з питань академічної доброчесності  «Цитата чи плагіат: як не перейти межу під час навчання?». Онлайн трансляцію було організовано за ініціативи, що реалізується Міжнародною фундацією виборчих систем IFES та ГО «Молодіжна демократична асоціація «ЙОДА» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

Під час заходу розглядалися актуальні питання взаємозв’язку якісної освіти та дотримання принципів академічної доброчесності, різновидів порушень доброчесності та їхніх наслідків, а також  дій, пов’язаних із випадками виявлення порушень академічної доброчесності.

Спікерами заходу були: Марта Томахів - старша фахівчиня проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ American Councils for International Education) та Андріана Костенко - викладачка курсу «Демократія: від теорії до практики» в Сумському державному університеті, докторка політичних наук, доцентка, керівниця Центру соціальних досліджень, членкиня правління ГО «Інтелект Сумщини». Модератор розмови -  Владислав Тарахтій, представник молодіжної громадської організації «YOuth Democratic Association».

Дякуємо організаторам і спікерам за ініціативу та активну участь у популяризації принципів академічної доброчесності  в освітньому середовищі.