До Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом: інтерактивний круглий стіл «ВІЛ/СНІД як соціальна проблема сучасності»

До Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом: інтерактивний круглий стіл «ВІЛ/СНІД як соціальна проблема сучасності»

  

До Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом, що відзначається 1 грудня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров`я з 1988 року,  в КІтУ НАУ було проведено інтерактивний круглий стіл «ВІЛ/СНІД як соціальна проблема сучасності». Захід було організовано за ініціативи студентського активу коледжу і заступника директора з навчально-методичної роботи та гуманітарного розвитку Ірини Литовченко. До участі у заході долучилися студенти коледжу різних спеціальностей та студенти спеціальності «Соціологія» Національного авіаційного університету.

Під час круглого столу учасники обговорювали питання особливостей та причин поширення ВІЛ/СНІДу, діагностики, проявів та наслідків для особистості й суспільства в цілому. Студенти проаналізували стереотипи, міфи і факти про ВІЛ/СНІД, а також результати соціологічних досліджень України, Європи та світу з проблем поширення цієї соціальної хвороби.

Організація подібних заходів у закладах освіти сприяє поглибленому вивченню соціальних проблем сучасності, а також профілактиці їх поширення у молодіжному середовищі; розвитку творчої, пошукової роботи, міжособистісної взаємодії та комунікативних навичок; підвищенню рівня поінформованості, соціальної активності, відповідальності і толерантності тощо.