Наші студенти на виставці "Коли віра зрушує гори"

 

1 вересня студенти І курсу спеціальності 551-ПТБ-1 під керівництвом куратора Пелькової Я.В. завітали на виставку "Коли віра зрушує гори", яка проходила у PinchukArtCentre.
 
 
Масштабна групова виставка, за участю понад 45 українських і міжнародних митців і мисткинь, представлена завдяки та у партнерстві з бельгійським Музеєм сучасного мистецтва в Антверпені M HKA та урядом Фландрії, приверне увагу до України як країни, що відкрита світу й цінує своє глибоке коріння та зв'язок з Європою.
 
 
Для експозиції було надано понад 40 творів міжнародних художниць та художників, більшість яких була створена під час війни. Виставка спонукає відчувати, розмірковувати та рефлексувати поза межами негайних викликів війни.
 
 
 
 
 
 
Також студенти відвідали на Подолі мурал "Привид Київа", відкриття якого було присвячене до дня авіації 27.08.2022 року. Арт зроблений на основі фото одного із пілотів 40-ої бригади тактичної авіації, що ймовірно служить зараз в лавах Повітряних Сил. 
 
 
У такий спосіб автори проєкту хотіли висловити вдячність пілотам, які боронять Україну, та назавжди увічнити пам’ять про них на стінах центрального району столиці.
Про «Привида Києва» знає весь світ. Це не одна людина, це образ наших богів неба, які щодня на бойовому чергуванні, щодня боронять тисячі життів від загроз окупантів. Ми знаємо, що так само є Привид Вінниці, Полтави, Івано-Франківська, Одеси та всіх наших міст. Всі вони спостерігають за нами з неба та захищають нас своїми залізними крилами.