День пам’яті жертв Голодоморів

26 листопада в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента

України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932 - 1933 років був визнаний геноцидом.

Голодомор - це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українську національну групу.

На жаль, наша історія має багато «чорних» сторінок, одна з яких - Голодомор 1932-1933 років. Геноцид українського народу, який забрав мільйони життів, цілі села, що назавжди зникли з карти. Досить довго радянська влада приховувала цей злочин, та й сьогодні, особливо в інформаційній пропаганді країни-агресора, можна часто почути неправдиву теорію про «неврожай» та «посуху». Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані. Радянська влада злочинно замовчувала факт голоду як в Україні так і закордоном.

Моральний обов'язок держави та суспільства перед минулими та наступними поколіннями - вшановувати пам'ять жертв трагедії.

Кожен в Україні може долучитися до збереження пам'яті та правди про Голодомор:

- запалити свічку у вікні своєї домівки чи біля пам'ятного хреста або меморіалу у День пам'яті жертв голодоморів.

Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.

О 16.00 26 листопада студенти та викладачі коледжу долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

Хто не пам'ятає минулого, той не має майбутнього. Це те, про що потрібно пам'ятати, розповідати, вивчати.