Засідання круглого столу на тему: «Права, свободи й обов'язки людини і громадянина під час дії воєнного стану в Україні»

5 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права та з нагоди 74-ї річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН «Загальної декларації прав людини» викладачем Іриною ТИТОК було проведено засідання круглого столу на тему: «Права, свободи й обов'язки людини і громадянина під час дії воєнного стану в Україні».

Збройна агресія російської федерації і її повномасштабне вторгнення на територію України змусили весь державний апарат і суспільство в цілому перейти до оперативного функціонування в умовах правового режиму воєнного стану. За Законом про правовий режим воєнного стану, на період його дії обмежується чинність низки статей Конституції України, тимчасово обмежуються права та свободи громадян, передбачені статтями Основного Закону України. З огляду на це, особливого значення набувають проблеми правового забезпечення життєдіяльності громадян в умовах дії негативних чинників.

Тема дотримання прав і свобод людини ніколи не втрачає актуальності. В умовах воєнного стану вона стала особливо дискусійною. Тим паче коли Україні доводиться протидіяти ворогу, для якого невідомі такі поняття, як гуманність, повага до людини і закону.

Участь у круглому столі взяли студенти групи 313-П спеціальності 081 «Право». Під час засідання студенти виступали зі заздалегідь підготовленими матеріалами у вигляді презентацій з детальним аналізом щодо реалізації конституційних та міжнародних прав людини і громадянина в Україні під час воєнного стану.

Захід було проведено в онлайн форматі.