Математичні розваги з КМАН до Дня числа ПІ

 

14 березня 2023 року  було проведено захід до Дня числа ПІ «Математичні розваги із КМАН», який підготували для любителів математики Київська Мала академія наук разом із ФМФ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», що відбувся на базі нашого коледжу.

14  березня   це не тільки міжнародний День числа Пі, а ще і день народження Альберта Ейнштейна – одного із засновників сучасної теоретичної фізики, лауреата Нобелівської премії, громадського діяча-гуманіста, який активно виступав проти війни, проти застосування ядерної зброї, за гуманізм, повагу прав людини, взаєморозуміння між народами.

На зустріч було зареєстровано більше ніж 150 учнів (30 з них – це наші першокурсники) з усіх областей України. Це не дивно, оскільки молодь прагне докопатися до істини, любить розв’язувати логічні задачі, відшуковувати застосування математики у повсякденні. Учасники «Математичних розваг» проявляли не лише математичні знання, а і життєву ерудицію, літературну обізнаність та логічне мислення, вміння аргументувати власні відповіді. Більшість самостійно розв’язували задачі, висували гіпотези та пояснювали власні міркування, доповнювали відповіді один одного та пропонували інший спосіб розв’язування певної задачі. 

Слід відмітити активну роботу зареєстрованих учасників зустрічі та їхніх друзів, що  виявили бажання приєднатися до заняття,  і стати більш досвідченими у житті, «просунутими» не лише у математиці. Наввипередки розв’язували задачі Беспрозванний Владислав, Тарасевич Григорій, Безуглова Ірина, Раєнок Аріна, Ангеліна, Котюк Вадим, Бовкун Павло та інші. У випадку відсутності ідей у здобувачів освіти в бій ішла сувора гвардія: вчителі та викладачі, які пропонували альтернативні рішення або задавали уточнюючі питання!   

Учасникам заходу «Математичні розваги із КМАН» бажаємо підтримувати математичну форму, логічного мислення і всім нам мирного неба та перемоги!