Вчимося заощаджувати гроші разом з усім світом…

 

21 березня 2023 року відбулось чергове онлайн-засідання студентського наукового гуртка циклової комісії фінансів та менеджменту за напрямами «Актуальні проблеми та перспективи фінансових відносин в умовах сучасності», присвяченого Всесвітньому тижню грошей, що проходить протягом 20-26 березня 2023 року.

Учасники зустрічі мали можливість взяти участь у круглому столі на тему «Фінансова грамотність як ключова компетентність сучасної людини», модератором якого виступив викладач фінансово-економічних дисциплін, кандидат економічних наук Правдивцев Павло Анатолійович.

Під час круглого столу студенти та викладачі обговорили коло ключових компетентностей сучасної людини, визначених Європейським парламентом та Радою Європейського союзу у 2018 році, а також місце фінансової грамотності серед них, визначили роль Національного банку України як провайдера фінансової обізнаності в Україні, ознайомились з результатами дослідження «Фінансова грамотність, фінансова інклюзія та фінансовий добробут в Україні у 2021», проведеного у межах проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору». Далі учасники заходу мали можливість перевірити власний рівень фінансової грамотності, позмагатися на знання валют світу та на вміння планувати сімейний бюджет.

У роботі круглого столу взяли участь 12 майбутніх молодих вчених та 5 викладачів коледжу.

Нагадаємо, що двічі на місяць починаючи з лютого 2023 року проходять засідання студентських наукових гуртків циклової комісії фінансів та менеджменту. Залучитись до участі у роботі гуртків можна, зареєструвавшись за посиланням: https://forms.gle/GGodiTS8Tn9Py8nCA.