Екскурсія історичними місцями м. Києва та відвідини Національного музею історії України

 
31 березня Викладач історії ЦК суспільних дисциплін Валентина ПИСАРЧУК разом із  студентами групи ОП-17 здійснили екскурсію історичними місцями м. Києва та побували у Національному  музеї історії України. Національний музей розміщений у історичному центрі Києва-на Старокиївській горі, місце де колись постало одне з наймальовничіших міст Європи. У музеї історії України зберігаються етнографічні, археологічні, нумізматичні колекції, стародруки, твори живопису і скульптури та інші історичні експонати.
 
Студенти з захопленням прослухали екскурсію на тему: "Стародавній Київ" де екскурсоводами було представлено 1500 експозицій на розгляд відвідувачів, які розповіли, що процес розвитку державності на території України триває від глибокої давнини й до наших днів. Увагу здобувачів освіти привернула низка експонатів-предмети побуту перших трипільських поселень, зброя й обладунки давніх половців, матеріали періоду Київської Русі, періоду Середньовіччя, Козацької доби, та періоду Незалежности. Особливе зацікавлення викликали археологічні матеріали  Мезинської та Кирилівської стоянок давньокам'яного віку, Трипільських землеробських племен та інших культур епохи міді-бронзи, періоду ранніх слов'ян і давньоруської держави-Київської Русі.
 
Також здобувачі мали змогу побачити на власні очі цінні колекції холодної та вогнепальної зброї, етнографії, нумізматики, боністики й фалеристики, унікальні видання книг, вироби зі скла і порцеляни.
 
Крім основної екскурсії, присвяченій українській історії в музеї діють кілька тематичних виставок: "Світ Трипілля", "Битва під Кумейками", "З історії грошового обігу в Україні". "Виставка прапорів  України, що брали участь в різних історичних подіях з 1914 року", "Виставка Єрмаков", "Виставка Азовсталь". Остання виставка вразила всіх, цей зал наповнений смутком війни, втраченими життями. На даній виставці ми оглянули особисті речі Героїв України, які загинули захищаючи нашу Незалежність, їх переписку в останні дні, години, хвилини. Зал заповнений фотографіями полеглих Героїв, відвідувачі і зараз приносять туди квіти, вшановуючи пам'ять Героїв! Екскурсія була пізнавальною, навчальною та корисною!
 

Відео