Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні

 

4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні.

Викладач ЦК природничих дисциплін, куратор 556 групи: Ольга ОРЛОВА заохотила студентів 1 курсу пройти  онлайн курс "Правила поводження з вибухонебезпечними студентами". До ініціативи доєдналися 70 студентів з різних груп 1 курсу, всі отримали сертифікати.

На жаль, для України він стане ще однією гіркою пам’яткою про злочини російських окупантів.

Тисячі боєприпасів залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів. А ще рашисти, відступаючи, хаотично мінують все що можуть: трупи вбитих ними людей, дитячі іграшки, будинки, поля, дитсадки та навіть свою кинуту техніку.

Саме до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні 4 та 5 квітня для студентів 553 та 556 груп ВСП «Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ» було проведено інтерактивну бесіду «Обережно, міни!».

Мета заходу: поглибити знання студентів з вибухонебезпечними предметами (ВНП), закріпити знання про правила поводження з ВНП, сформувати вміння правильної поведінки в надзвичайних ситуаціях, виховувати розсудливість, обережність, відповідальність та обачливе ставлення до власного життя та здоров*я.

Студент 556 групи Андрій СТАВИНОГА підготував цікаву доповідь, доповнивши її презентацією про мінну безпеку. Також було переглянуто відео фрагменти про зразки вибухонебезпечних предметів, правила поводження з ними, студенти розповідали про власний досвід з виявлення ВНП, пристроїв та уламків ракет. Наприкінці заходу студенти активно і правильно відповідали на запитання щодо теми доповіді.

Все сприяло, на нашу думку, засвоєнню алгоритму дій при виявленні мінно-вибухових пристроїв.

Презентація