Зустріч з ІТ-фахівцем компанії GlobalLogic Ukraine на тему «Розробка вбудованих систем та ринок праці»

Для здобувачів спеціальностей: 123 «Комп’ютерна інженерія» та 121 «Інженерія програмного забезпечення»

Важливе значення для формування прикладних фахових компетентностей має співпраця зі стейкхолдерами. Завдяки плідній співпраці зі стейкхолдерами комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій забезпечується поетапна практична підготовка майбутніх фахівців ІТ-сфери.

8 лютого головою циклової комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій, викладачем-методистом Євгенією Красовською та викладачем комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій Євгенієм Тупотою було проведено бінарне заняття зі стейкхолдером – старшим інженером-програмістом GlobalLogic Ukraine Станко Світланою Михайлівною для здобувачів 3 курсу спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» освітньо-професійна програма Комп’ютерна інженерія (навчальні групи 314-КІ, 315-КІ) та здобувачів 4 курсу спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» освітньо-професійна програма Розробка програмного забезпечення (навчальні групи 405-ІПЗ, 406-ІПЗ, 407-ІПЗ, 408-ІПЗ) за темою «Розробка вбудованих систем та ринок праці».

Здобувачів освіти ознайомлено з принципами роботи та структурою ІТ-компанії GlobalLogic Ukraine, напрямами її роботи. Також відбулося обговорення реалізації дуальної форми навчання з подальшим працевлаштуванням молоді.

Світлана Станко поділилася своїм досвідом роботи та розкрила особливості процесів роботи компанії GlobalLogic Ukraine. Зі слів Світлани, основний обов’язок і відповідальність ІТ-спеціаліста – довести ідею замовника до реалізації у встановлений термін, використовуючи наявні ресурси. Світлана Станко зауважила, що 80 % роботи ІТ-спеціаліста – це комунікація, ідентифікувала необхідні Hard та Soft skills, а також зазначила навички ефективності роботи, зокрема: відповідальність за прийняті рішення, швидка адаптація та здатність вчитися новому.

Наприкінці заняття Світлана Станко відповіла на багаточисельні запитання здобувачів.

Дякуємо старшому інженеру-програмісту GlobalLogic Ukraine Станко Світлані Михайлівні за цікаву та корисну зустріч, за можливість зазирнути за куліси робочих буднів та бізнес-процесів IT-компанії.

На завершення голова циклової комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій Євгенія Красовська подякувала усім учасникам зустрічі та наголосила на важливості взаємодії та співпраці здобувачів освіти та стейкхолдерів.

 

Голова циклової комісії 

Комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій                                       

Євгенія КРАСОВСЬКА