ШКОЛА МОЛОДОГО ВИКЛАДАЧА

7 березня в коледжі було проведено чергову зустріч «Школи молодого викладача»

На засіданні було розглянуто такі теми:

1. «Організація наукової діяльності педагогічних працівників та здобувачів освіти. Ліцензійні вимоги провадження освітньої діяльності» ;

У ході зустрічі методист Роман Гавриленко розповів педагогічним працівникам про основні положення ліцензійних вимог, що стосуються організації наукової діяльності та вказав на важливості правильного оформлення наукових текстів, цитувань та бібліографічного опису, адже коректне представлення результатів дослідження у письмовій формі є ключовою складовою успішної діяльності дослідника чи викладача. Доповідач ознайомив учасників з основними стандартами оформлення наукових робіт, а також сучасними сервісами оформлення посилань та списків літератури.

2. «Особливості забезпечення академічної доброчесності у коледжі».

Викладач, спеціаліст вищої категорії, канд. філос. наук Алла Сингаївська познайомила молодих викладачів з всеохоплюючим поняттям або навіть явищем - академічної доброчесності – як основи для розвитку культури якості освіти. Академічна доброчесність має бути способом існування академічної спільноти та певною поведінкою її учасників. Під час виступу було розглянуто нормативно-правову базу забезпечення академічної доброчесності, принципи етики та людські якості, які формують основу доброчесності, форми академічної недоброчесності та види відповідальності учасників освітнього процесу за порушення правил та норм академічної доброчесності.