Зустріч з системним адміністратором компанії «ВІКСЕН.УНО» на тему «Інтернет речей: революційний підхід до технологій майбутнього» для здобувачів спеціальностей: 123 «Комп’ютерна інженерія»

Важливе значення для формування прикладних фахових компетентностей має співпраця зі стейкхолдерами. Завдяки плідній співпраці зі стейкхолдерами комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій забезпечується поетапна практична підготовка майбутніх фахівців ІТ-сфери.

19 березня головою циклової комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій, викладачем-методистом Євгенією Красовською та викладачем комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій Лілією Романюк було проведено бінарне заняття зі стейкхолдером – системним адміністратором компанії «ВІКСЕН.УНО» Харитоновим Дмитро Валерійовичом для здобувачів 2,3 курсу спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» освітньо-професійна програма Комп’ютерна інженерія (навчальні групи 314-КІ, 315-КІ, 560КІ, 561 КІ) за темою «Інтернет речей: революційний підхід до технологій майбутнього».

Здобувачів освіти ознайомлено з принципами роботи та структурою компанії «ВІКСЕН.УНО», напрямами її роботи. Також відбулося обговорення реалізації дуальної форми навчання з подальшим працевлаштуванням молоді.

Дмитро Харитонов поділився своїм досвідом роботи з хмарними технологіями та віртуалізацією мереж  та розкрил особливості процесів роботи компанії «ВІКСЕН.УНО». Ознайомив  з перспективними напрямками розвитку та кар’єри у сфері IoT, де  VMware – безумовний флагман сучасного ринку технологій віртуалізації та хмарних обчислень, що працює з усіма ланками ІТ-інфраструктури будь-якого масштабу, географії та складності. Віртуалізація мереж, десктопів, сховищ, серверів з доставкою мульти-хмарних сервісів будь-якому споживачеві на засадах конгруентності, безпеки, адаптивного контролю, інтелектуального моніторингу та економічної ефективності рішень. VMware Pulse IoT Center - безпечна корпоративного рівня edge-інфраструктура й рішення керування життєвим циклом IoT, що забезпечує повний моніторинг та контроль, незалежно від сценаріїв використання. Детально розкрив ключові функції VMware Pulse IoT Center,  компоненти архітектури. 

Дмитро Харитонов зауважив, що головні складові майбутнього спеціаліста – це комунікація,  швидка адаптація та здатність постійно вчитися новому.

Наприкінці заняття Дмитро Харитонов відповів на багаточисельні запитання здобувачів.

Дякуємо системному адміністратору компанії «ВІКСЕН.УНО»  Харитонову Дмитру Валерійовичу за цікаву та корисну зустріч, за можливість зазирнути за куліси робочих буднів компанії. 

На завершення викладач циклової комісії комп’ютерної інженерії та електронних комунікацій Лілія Романюк подякувала усім учасникам зустрічі та наголосила на важливості взаємодії та співпраці здобувачів освіти та стейкхолдерів.

 

Голова циклової комісії 

комп’ютерної інженерії та 

електронних комунікацій

Євгенія КРАСОВСЬКА